Kroz eTwinning projekt Hranom do zdravlja, održana je radionica Rastimo zdravo i kuhajmo bez otpada. Na radionici smo posvetili pažnju zdravoj i pravilnoj prehrani vodeći brigu o racionalnoj i uravnoteženoj prehrani pojedinca ali i o zbrinjavanju otpada. Učenici trećeg razreda su na satu poznavanja robe i prehrane proučavali osnove znanosti o prehrani i sastavljali jelovnike vodeći brigu da tanjur bude šaren tj. da ima visokovrijedne nutrijente koji su čovjeku dnevno potrebni. Naglasila se važnost konzumacije svježeg voća i povrća koje obiluje vitaminima, vlaknima i mineralima. Osvrnuli smo se na važnost vitamina pri imunološkim reakcijama jer nam zima stiže i organizam mora dočekati spreman uzročnike prehlada i ostalih bolesti dišnog sustava.
Prema istraživanjima koje smo proveli kroz dostupne internet stranice i dnevni tisak došli smo do spoznaje da prosječna hrvatska četveročlana obitelj godišnje baci gotovo 300 kilograma hrane. Naš je cilj kuhati bez otpada i biti dio pozitivnih promjena uz zero waste u kuhinji čime se doprinosi smanjenju otpada u cijelom kućanstvu. Stoga smo izradili letke koje smo podijelili učenicima i nastavnicima naše škole kako bi osvijestili zero waste u kuhinji. Želja nam je potaknuti pažljivo planiranje obroka bez stvaranja ostataka, reduciranje, recikliranje te potaknuti odgovornu kupnju kvalitetnih i višenamjenskih proizvoda u biorazgradivoj ambalaži.
