Dvadesetog listopada svake godine kuhari i konobari diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan kuhara i konobara, organiziraju radionice, predavanja, pripremaju različite delicije. Naši kuhari, uz podršku nastavnika kuharstva Zdravka Benedika, te konobari uz podršku svoga nastavnika Mladena Lusavca pripremili su različite delicije koje smo imali priliku kušati. Glavni cilj obilježavanja ovog datuma, značajnog u gastronomskom svijetu, je promoviranje same struke i podsjetnik kako kuhari i konobari imaju važnu ulogu u svakodnevnom životu i kako od sasvim običnih namirnica mogu napraviti prava mala remek djela koja razveseljavaju sve koji ih konzumiraju. Dragi naši učenici i učenice kao i nastavnici sretan vam vaš dan!
Radni susret učenika 2.a razreda gimnazije i 3.e razreda kuhara
Autor teksta: Helena Crnković Pilipović, prof. U srijedu, 20.11., u našoj se školi prijepodne održao radni susret učenika 2.A razreda gimnazije i učenika kuhara trećeg razreda. Tom su prilikom kuhari podučavali gimnazijalce praktičnim vještinama u kuhinji,...