Autor teksta: Ana Dobraš, stručni suradnik knjižničar
Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada. Datum dana kruha povezan je sa Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke raznolikosti. Ovaj dan još služi i kako bi se kod djece pobudila svijest kako glad u svijetu postoji i kako su mnogi njihovi vršnjaci gladni. I ove smo godine tradicionalno obilježili Dane kruha u auli škole. Naši su učenici zahvalili Bogu za kruh i plodove zemlje pjesmom i molitvom. Priređeni su izložbeni panoi s učeničkim radovima i stolovi puni bogatih i mirisnih krušnih proizvoda i plodova, koje su skupa sa svojim obiteljima izradili i donijeli naši učenici, a dio su pripremili naši učenici- budući kuhari na čelu sa profesorom kuharstva Zdravkom Benedikom. Naš zbor uvježbala je učenica Ines Belošević (3.a) i Leonarda Pejić (4.b), svirala je Barbara Goričan (2.b), klavijature je posudila Anamarija Domislić (4.b), a zboraši su učenice i učenici 1.b, i g razreda, 2.b, 3.a i g razreda te 4.a. Ručnike za panoe posudila je Marija Bedeković (4.a), a panoe su postavili učenici 1.g razreda. Blagoslov hrane vodio je svećenik Dominik Jaić, naš bivši učenik kuharstva, koji je s nama podijelio par crtica iz vlastita života ukazujući na to kako je sve moguće ukoliko slijedite svoje snove. Svečanošću Dana kruha uz prigodan program, molitvu, zahvalu i simbolično zajedničko blagovanje kruha zahvalili smo Bogu za kruh i plodove zemlje, ali i za sve radosti, uspjehe i darove, kojima nas svakodnevno daruje.