Datum objave: 16. listopada 2022.
Kategorija: Vijesti

16. listopada2022.  – Svjetski dan hrane u znaku čokolade

.

Svake se godine Svjetski dan hrane obilježava 16. listopada.
Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine na konferenciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) kako bi se obilježio dan osnutka ove organizacije 1945. godine. 1980. godine Generalna skupština organizacije usvojila je obilježavanje ovog dana zbog činjenice da je ”hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba”.
Svjetski dan hrane prilika je da se javno govori o nužnosti održive proizvodnje hrane za sve. To je rješenje za epidemiju gladi koja svakodnevno pogađa milijardu ljudi, a gotovo 40 posto svjetske populacije ne može si priuštiti zdravu prehranu.
Ove smo godine Svjetski dan hrane željeli obilježiti čokoladno i posebno slatko kako bismo se simbolično, na trenutak, odmakli od teških prilika i velikih kriza u svijetu.
Čokolada je namirnica koju svi volimo i koja je omiljena među našim učenicima. Kako bismo za početak bolje upoznali čokoladu, učenici su uz vodstvo profesorice Dobrotić i Radić proveli praktičnu radionicu na temu Senzorsko ocjenjivanje mliječne čokolade po hedonističkoj ljestvici prema stupnjevima dopadanja (ocjenjivana tri uzorka mliječne čokolade) kroz anketne upitnike koji su bili pripremljeni u MS Forms obrascima na engleskom i hrvatskom jeziku gdje su učenici tako radili na razvijanju svojih jezičnih vještina. Učenici zanimanja kuhar 1. i 2. razreda, prodavači 3.razreda, te učenici 2.b razreda bili su prisutni na „čokoladnom ocjenjivanju“ koje možete popratiti kroz materijale – plakat, video i e-knjigu.

https://read.bookcreator.com/tGJ39ymXs4WdcjMY0hFEZztYGUw1/Iqsk30n-T8-_2j_H8tEHsQ

Pročitajte još

Skip to content