Datum objave: 31. listopada 2024.
Kategorija: Vijesti

DAN KRUHA

Autor teksta: Nikolina Deak Mucko, prof.

U holu naše škole 30.10. održana je tradicionalna manifestacija Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, a ujedno i Dani jabuka kojima je koordinirala profesorica Nikolina Deak Mucko. Učenici su pripremili i donijeli kolače, pekarske proizvode te dekorativne ukrase, a dio slastica pripremili su i učenici 1.e i 3.e u kuharskom praktikumu pod budnim okom stručnog učitelja Denisa Poznovije.

Ravnateljica Dubravka Borko obratila se nazočnima pobudivši svijest o zdravoj prehrani, očuvanju ekološke bioraznolikosti, ali i o gladi koja pogađa dio stanovništva.

Blagoslovnu molitvu nad darovima izrekao je župni vikar, velečasni Mario Perinca. Naš zbor uveličao je svečanost pjesmama Kruše života i Sveto Tijelo pod vodstvom profesorice Kristine Bašnec.

Program je vodio Marin Cvjetanović, učenik 3.a razreda.

Ove godine Dan kruha obilježili smo i malim natjecanjem između nastavnika i učenika. Slučajnim odabirom ravnateljica je izvukla 5 razreda, čiji su predstavnici zajedno sa 5 izvučenih nastavnika dobili zadatak od pripremljenog tijesta umijesit/isplesti pletenicu sa 4  kraka dužine 20 cm.

Tročlana komisija sastavljena od profesorice Marijane Radić i profesora Zdravka Benedika i Denisa Poznovije ocijenila je uratke i proglasila pobjednike.

1.d su predstavili Lovro Budiselić i Bruno Tomica, 2.a Ana Čolig i Maša Antolović, 3.e Lana Jurković i Mihaela Keleković, 3.g Marta Heroić i Nika Kušić.

Prvo mjesto osvojio je 2.a – Ana Čolig i Maša Antolović,  drugo 3.g- Marta Heroić i Nika Kušić, a treće 1.g – Lara Hosni i Sara Orehovec.      .

Natjecatelji nastavnici bili su Rahela Ljuban, Lukrecija Mucko, Jurica Jakšić, Josip Bakula i Đuro Leščić, a poredak je sljedeći: Rahela Ljuban – prvo mjesto, Josip Bakula drugo i Lukrecija Mucko treće mjesto.

Hvala svim vrijednim rukama majka, očeva, baka, djedova i učenika koje su pripremile ukusna peciva i slastice te ravnateljici i nastavnicima na sudjelovanju i podršci.

Pročitajte još

Skip to content