Datum objave: 11. listopada 2024.
Kategorija: Vijesti

Svjetski dan jaja u sklopu eTwinning projekta Kemija hrane

Autor teksta: Marijana Radić, prof.

Obilježili smo Svjetski dan jaja. Pričali smo o važnosti jaja u prehrani, kemijskom sastavu jaja, vrstama jaja na tržištu i koja su nam jela od jaja najfinija.

Učenica Darija Dragićević, 2.f napravila je prezentaciju o jajima i značenju jaja u prehrani. Pogledajte kako je to izgledalo

https://www.canva.com/design/DAGanfXdWGk/0e-3Yf0LoIenF6MAeCjaCQ/edit?utm_content=DAGanfXdWGk&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Kako bismo obilježili Svjetski dan jaja u kuharskom praktikumu su učenici zanimanja kuhar uz mentorstvo nastavnika kuharstva Denisa Poznovije pripremali jela od jaja:

  • jela za zajutrak – omlet, omlet s tikvicama
  • jaja za predjelo – punjena jaja sa senfom i majonezom
  • jaja u desertu – rožata s umakom od šumskog voća

Pročitajte još

Naša kuhaonica

Naša kuhaonica

Naši učenici, smjer kuhar - 2.e razreda, uz mentorstvo nastavnika Denisa Poznovije u travnju su pripremali brojna nova jela. Neka su pripremljena kao ručak našim gostima na natjecanjima, a neka su njihov praktični uradak u kuharskom praktikumu. Pogledajte u galeriji...

Pročitajte više
Skip to content