Datum objave: 25. rujna 2024.
Kategorija: Vijesti

Kemija hrane – najava projekta

Autor teksta: Marijana Radić, prof.

Prema Zakonu o hrani: « hrana je svaka tvar ili proizvod prerađen, djelomično prerađen ili neprerađen, a namijenjen je da ga ljudi konzumiraju ili se može očekivati da će ga ljudi konzumirati. Procesima metabolizma u organizmu doprinosu očuvanja homeostaze. Ovim projektom žele se istražiti i objasniti kemijski sastojci hrane, uloga sastojaka hrane i enzima u metabolizmu hranjivih tvari, dobivanje energije u stanici i omogućavanje života. Osim toga želi se prepoznati i predstaviti skupine sastojaka hrane koji predstavljaju opasnost za zdravlje čovjeka i opisati promjene na sastojcima tijekom prerade i čuvanja hrane. Mentorica na eTwinnig projektu je profesorica Marijana Radić, a sudjeluju učenici zanimanja kuhar, konobar i prodavač.

Pročitajte još

Skip to content