Autor teksta: Veronika Sorić,prof.
U ponedjeljak, 20. 5. o. g. realizirali smo terensku nastavu učenika 2. e razreda , smjer: kuhar, konobar . Posjetili smo Turističko – ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar . Učenici su imali priliku vidjeti praktikume kuharstva i ugostiteljskog posluživanja ove nove i iznimno dobro opremljene , a isto tako i uspješne škole . Ljubazni domaćini – ravnatelj, učenici i nastavnici , naše su učenike počastili slasticama koje su pripremili učenici škole domaćina. Ravnatelj je svima prisutnima prezentirao aktivnosti i postignuća škole. Mi smo sve prisutne počastili Vrbovečkim perama koje je za ovu prigodu pripremio naš kolega Zdravko Benedik , na čemu mu se ovom prilikom od srca zahvaljujemo.
Po završetku posjeta TUPŠ – i , uputili smo se u obilazak grada Bjelovara i njegovih kulturno – povijesnih znamenitosti . Vodič nam je bio kolega Denis Poznovija .
Nakon toga , posjetili smo hotel Art ‘earia Bjelovar . Cilj ove posjete bio je povezati teorijsko znanje iz nastavnog predmeta ORGANIZACIJA POSLOVANJA UGOSTITELJSKIH PODUZEĆA , u okviru kojega učimo ugostiteljske objekte za smještaj i za prehranu; minimalne uvjete rada u ugostiteljstvu; kategorizaciju ugostiteljskih objekata; hotel ( vrste hotela; hotelske usluge; hotelsko osoblje; poslovnu etiku u hotelijerstvu; pojam komunikacije; organizaciju poslovanja hotela; funkcionalnu organizaciju hotelskog poslovanja ( menadžment; proizvodnu, prodajnu i marketinšku funkciju, kontroling i financije ; upravljanje ljudskim potencijalima ; investicijsku funkciju ) ; prihode, rashode, učinke, primitke , troškove , cijene i kalkulacije ; prijamni odjel; hotelsko domaćinstvo ). Ljubazni domaćin nam je i ovdje na iznimno profesionalan i temeljit način predstavio ovaj bjelovarski hotel lociran u samom središtu grada i tako uživo učenicima objasnio gore navedene pojmove .
U realizaciji ove terenske nastave sudjelovali su nastavnici : Zdravko Benedik, Mladen Lusavec, Denis Poznovija i Veronika Sorić.